BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ekkora víz még sosem volt a Rábán

Csütörtök reggel 30 centivel haladta meg a Rába vízszintje a valaha mért legnagyobb értéket - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nádor István, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

1965-ben 470, most 500 centiméteren tetőzött a folyó. Az árhullámnak ez a szintje várhatóan hosszan megmarad. Vas megyében eddig két utat zártak le, mert elöntötte őket a víz, valamint Szentgotthárdnál leállt a vasúti közlekedés - írja a hirado.hu a Független Hírügynökség jelentése alapján.

Jelenleg Szentgotthárdnál, Csörötneknél és Csákánydoroszlónál védekeznek homokzsákokkal, eddig 15-20 ezret használtak fel, de újabbakat hozatnak. Az árhullám a Rábán még csütörtökön eléri Körmendet, ott szintén magas vízállásra számítanak. A Rába völgyében várhatóan nagy kiterjedésben önt el mezőgazgadási területeket a víz.

A Murán továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség, de később várhatóan ott is harmadfokú készültséget kell elrendelni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.