BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínos információk a törvénytelen pártfinanszírozással kapcsolatban - Megszólal a német fegyverkereskedő?

Meglepetésszerűen visszaszállították Kanadából Németországba Karlheinz Schreiber, a 75 éves szökevény fegyverkereskedőt, aki azzal fenyegetőzik, hogy potenciálisan kínos információkat tereget ki törvénytelen pártfinanszírozással kapcsolatban a jövő hónapban tartandó általános választások előtt - írja a The Independent című brit lap berlini tudósítója.

Schreibertet az ügyészség vesztegetéssel, adócsalással vádolja, s azt állítja, hogy csupán adócsalás és a fegyverkereskedelem révén 15 millió euróra tett szert. Schreiber azzal henceg, hogy korábban a német szociáldemokraták három választást nyertek meg az ő segítségével.



Jelenléte "óriási cirkuszt és vizsgálatot indít majd el." Merkel kancellár pártja szerint Schreiber bírósági tárgyalásának nem lenne semmi kihatása, mert az egykori fegyverkereskedő a konzervatívok korábbi generációjához tartozik, Merkel pedig képes volt magát a konzervativok új generációjának olyan vezetőjeként elfogadtatnia magát, akiknek semmi közük a múltbeli korrupciókhoz - írja a brit lap berlini tudósítója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.