BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Székely autonómia-népszavazás elnökválasztás helyett?

Autonómia-népszavazássá alakítanák az elnökválasztás második fordulóját egy civil kezdeményezés aláírói – írja a kronika.ro.

Azt javasolják Székelyföld lakóinak egy civil kezdeményezés aláírói , hogy vegyenek részt az elnökválasztás második fordulóján, de ne a két jelöltre szavazzanak, hanem írják fel a szavazólapokra az autonómia szót és erre üssék a pecsétet - írja a Krónika.

A dokumentum kezdeményezői – Ferenczes István csíkszeredai költő, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Csinta Samu újságíró, Kovács Szilamér geológus, Bakk Miklós politológus, Egyed Ákos történész, akadémikus és Gazda József író, tanár.

Az aláírók azt remélik, az autonómiaszavazatok láthatóvá teszik majd a Székelyföldet a választási térképen. Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke nem látja értelmét a Székely Nemzeti Tanács elnöke által is támogatott kezdeményezésének.

„Az autonómia ügyéért véleményem szerint nem így kell harcolni. Kíváncsi vagyok, hány személy fog csatlakozni a kezdeményezéshez, bár ezt sem lehet majd megmérni szavazatszámláláskor” – kommentálta a kezdeményezést Kovács Péter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.