BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

New York Times Magyarországról: visszatért a cigányellenesség

A New York Times a legnagyobb teret a Jobbiknak szánta. Kiemeli, hogy a szélsőjobboldali pártot, "feketeruhás félkatonai jellegű csoport", a Magyar Gárda támogatja, amelynek "egyenruhája a 1940-es évek náci pártja, a nyilaskeresztesek öltözékére emlékeztet".

Az amerikai lap azt írja, hogy Magyarország azon európai országok egyike, amelyet a legjobban sújtott a gazdasági válság. Ehhez kapcsolódva erősödött a nacionalizmus, visszatért az antiszemitizmus és a cigányellenesség, a Jobbik pedig ezeket lovagolta meg. A lap kitér a romák ellen 2008 és 2009 során elkövetett gyilkosságokra is.

A BBC brit közszolgálati médium internetes oldala az MSZP választási vereségének egyik okaként szintén a gazdasági válságot emelte ki. Írnak a Bajnai-kabinet által bevezetett megszorító intézkedésekről, az adók növekedéséről, a fizetések és a nyugdíjak reálértékének csökkenéséről, amelyek népszerűtlenné tették a kormányt. A Jobbik kapcsán azt írják, hogy antiszemita és cigánygyűlölő retorikával a semmiből vált 15 százalékos párttá az elmúlt években.

A Telegraph internetes kiadása a Magyar Gárda egyik fényképével illusztrálja a magyar választásról írt cikkét, és az egyik magyar zsidó szervezetet idézi, amely szerint a második világháború óta ez az első eset, hogy antiszemita politikát folytató párt lépést tett a hatalom felé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.