BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fidesz: Schmitt Pál lesz a házelnök

Vége a találgatásoknak: a kétharmados többséget szerző Fidesz Schmitt Pált jelölte az Országgyűlés elnöki posztjára.

Az élsportoló olimpikonból lett politikus jelenleg az Európai Parlament egyik alelnöke, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, akinek közjogi méltóságként elvileg mind a két tisztségről le kellene mondani. Az ellenzéki pártban már az EP-választás előtt beszéltek arról, hogy Schmitt egy évnél tovább nem marad majd a brüsszeli testület tagja, hiszen 2010 nyarán Orbán Viktor hazahívja.

Schmitt Pál elmondta később: a feladat ismeretében derül ki az is, hogy összeférhetetlen, összeegyeztethetetlen-e MOB-elnöki posztjával. Ha nem, folytatná a munkáját a MOB-ban akár elnökként, akár tiszteletbeli elnökként. Az új kormány elsődleges feladatai között Schmitt Pál is a választási szabályokat, a parlamenti létszámot, az önkormányzatok karcsúsítását és a kettős állampolgárságot érintő kérdéseket említette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.