BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem szívesen rendelnek egészséges ételt a neten

Egyre népszerűbb az online ételrendelés a magyar lakosság, és közülük is elsősorban a fővárosiak körében.

Egy-egy rendeléskor átlagosan 2300 forintot költünk. Legtöbbször pizzára és hasábburgonyára kattintunk, de a somlói galuska és a húsleves is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ételrendelők körében, sőt feltörekvőben a lazacrendelés is – derült ki Foodpanda friss adataiból.

A Foodpanda friss elemzése jól mutatja, hogy a magyarok egyre többet rendelnek a weben keresztül, ám a menü összeállításánál az egészséges ételek még mindig nem túl népszerűek. Legtöbbször pizzát, hasábburgonyát, gyros-tálat vagy rántott sajtot rendelnek, desszertnek pedig jellemzően somlói galuskát vagy palacsintát választanak.

Érdekesség az is, hogy ha elég vonzó a főétel+desszert ajánlat, akkor sokan gyakran elcsábulnak, akkor is, ha eredetileg nem tervezték az édesség fogyasztását. Manapság a gyorséttermi ételek mellett az ázsiai éttermek kínálataira is egyre inkább vevő a magyar lakosság.

A hét első napjaiban jellemzően a hétvégén készített ételeket és a maradékokat fogyasztják, de a szerdai napon már jelentős mértékben megugranak az online rendelések. Hétköznap leginkább a 11-12 óra közötti és a 18-20 óra közötti időszakban rendelünk neten, a hétvégi rendelések tekintetében - pár óra eltolódással ugyan - de hasonló tendencia figyelhető meg. A trendek azt mutatták, hogy a rossz idő és a hideg egyértelműen kedvez az online ételrendelést szolgáltatóknak, ám az egyelőre enyhe és száraz ősz ellenére az eddigi adatok alapján mégis úgy néz ki, hogy az őszi rendelések felülmúlják a nyári forgalmi rekordokat.

A szolgáltatás egyelőre a fővárosban a legnépszerűbb, a rendelések több mint 80 százaléka a cég közel 200 budapesti partnerétteremének valamelyikéhez érkezik. A megrendelések számát és értékét tekintve a rangsorban olyan egyetemi városok következnek, mint Debrecen, Pécs, Szeged és Miskolc, azonban az átlagos rendelési érték a vidéki városokban jellemzően alacsonyabb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.