BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU nyitott Theresa May javaslatára

Az Európai Unió Brexit-ügyi főtárgyalója méltatta Theresa May beszédének konstruktív szellemiségét. Az EU nyitottnak mutatkozhat a May által javasolt átmeneti időszakkal kapcsolatban is.

Az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója méltatta a brit miniszterelnök pénteki beszédének konstruktív szellemiségét, s nyíltnak mutatkozott a Theresa May által javasolt átmeneti időszakkal kapcsolatban, amely Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése után lépne életbe.

Minél hamarább meg tudunk állapodni a különböző kérdésekben a szabályozott kilépésről, valamint az Egyesült Királyság által szorgalmazott lehetséges átmeneti időszak feltételeiről, annál hamarább folytathatunk konstruktív tárgyalásokat a jövőbeli kapcsolatokról

- emelte ki Michel Barnier Brüsszelben Theresa May Firenzében mondott beszédére reagálva, amelyben a brit miniszterelnök kormányának célkitűzéseiről beszélt a Brexitet követő időszakra vonatkozóan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.