BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dublin javaslatokat vár Londontól

A londoni alsóház illetékes szakbizottsága szerint nehéz elképzelni, hogyan kerülhető el a fizikai határellenőrzés visszaállítása az Ír Köztársaság és Észak-Írország között az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése után.

Simon Coveney ír külügyminiszter a BBC rádiónak pénteken azt mondta: Dublin a két hét múlva esedékes EU-csúcsig írásban szeretne megoldási javaslatokat látni London részéről a határ újbóli megjelenésének elkerülésére.

Forrás: AFP

 

 

A brit parlament alsóházának összpárti Brexit-bizottsága pénteken ismertetett tanulmányában kiemeli: Írország és Észak-Írország határán több mint kétszáz átkelőhelyen zajlik a forgalom vámellenőrzés nélkül. Mivel azonban a brit kormány az EU mellett az unió egységes belső piacáról és vámuniójából is ki akar lépni, „nem egyértelmű”, hogyan lehet majd elkerülni a fizikai határellenőrzési infrastruktúra visszaállítását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.