Az összes tavalyi ételrendelés 11 százalékához kértek desszertet is, átlagosan 777 forintot szántak édességre – írja a falatozz.hu közleményében.
Az oldal adatai alapján az öt legnépszerűbb desszert
a palacsinta, a somlói galuska, a gesztenyepüré, a mákos guba és a tiramisu.
A listát toronymagasan vezeti a palacsinta, ízesítés tekintetében a mogyorókrémes töltelék a legkedveltebb, utána jön a kakaós és a túrós. A második helyezést elért somlói galuskából másfélszer annyit fogyasztunk, mint a dobogó harmadik fokán végzett gesztenyepüréből. A negyedik és ötödik helyen végzett mákos guba és a tiramisu nagyjából azonos méretű rajongói bázissal rendelkezik – teszi hozzá az oldal.
Tavaly a legnagyobb ugrás januárról februárra történt:
ekkor 14 százalékot nőtt a desszertrendelések aránya.
A desszertrendelési kedv tavasz végén érte el a mélypontot, az átlaghoz képest viszonyított 12 százalékos csökkenéssel. A falatozz.hu szerint ennek oka feltételezhetően a téli depresszió és a tavaszi fáradtság elmúlásában, valamint a vészesen közelgő strandszezonban keresendő. Utána azonban egy folyamatos növekedés indult be 2018-ban, amely novemberben csúcsosodott ki. Ekkor ismét ugyanolyan kiugró mennyiségű (az átlagértékhez képest 11 százalékkal több) desszertrendelést regisztráltak az adatbázisban, mint februárban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.