BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Darth Vader-fotelból is tévézhetünk

Újabb kiaknázatlan piacot talált a Star Wars-mániákusoknak a Disney és a Lucasfilm. Kenneth Cobonpue luxusdizájnert kérték fel a Star Wars-bútorcsalád elkészítésére, így ma már lézeres jedilámpa mellett is olvashatunk este, ha van rá 1800 dollárunk.

Az utóbbi évtizedekben csillapíthatatlan a Star Wars-os ajándéktárgyak iránti kereslet, így nem csoda, hogy a pólókból, párnákból, könyvekből és egyéb ajándéktárgyakból befolyt összeg már meghaladta a 32 milliárd dollárt – ehhez képest csekélynek mondható az a 10 milliárd dollár, amely csak a filmből folyt be. Való igaz, szerte a világon – az általános iskolás kisfiúktól a felnőtt férfiakig – mindenhol felfedezhetünk skywalkeres uzsonnásdobozt vagy lézerkardos, hőre elszíneződő, hordozható kávéspoharat, a piac terjeszkedésének azonban még koránt sincs vége.

A Disney és a Lucasfilm a luxusbútorpiacot is megcélozta, és felkérte Kenneth Cobonpue-t, a Fülöp-szigeteki dizájnert, hogy tervezzen meg egy Star Wars-bútorcsaládot. Cobonpue már két évtizede a bútorgyártók élmezőnyébe tartozik – 2014-ben az év dizájnere volt a Maison & Objetnél –, így bátran kijelenthetjük, hogy a filmstúdió nem bízta a véletlenre a projekt sikerességét. Cobonpue rendkívül izgatott volt a felkérés miatt, és eleinte nem volt benne biztos, hogy a feladatra ő a legmegfelelőbb ember.

Nem egészen tudtam, hogy miként lehetne összeilleszteni a film képi világát és a saját stílusomat

– mondta a dizájner. Cobonpue annyi instrukciót kapott, hogy használnia kell a filmben szereplő ikonikus motívumokat, színeket és karakterjegyeket. Ez különösen nehéz volt számára, hiszen a film képi világa meglehetősen kemény, hideg és sarkos, miközben ő leginkább lágy vonalvezetésű, finom szövésű székeiről, bútorairól ismert.

Fotó: AFP

Az egyensúly megtalálása azonban rendkívül jól sikerült Cobonpue-nak: úgy döntött, hogy nem változtatja meg sem a saját, sem a Star Wars stílusát, és a végeredmény az lett, hogy a dizájn – amelyet a TIE harcos és a Darth Vader-székek is kaptak – többé-kevésbé megegyezik a saját stílusával. Cobonpue aztán viszonylag magabiztosan tervezte meg és készítette el a TIE harcos alakú székeket, ugyanis, mint kiderült, már gyerekkorában TIE harcosokat épített párnákból. A végtelenül stílusos, Darth Vaderre és Darth Sidiousra emlékeztető foteleket, a fénykardos lámpát, a TIE harcos alakú székeket és a Chewbacca-zsámolyt felvonultató bútorcsalád elemeinek ára 1345 és 2800 dollár között mozog.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.