BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iráni fegyvereket használhattak az Aramco elleni támadások során

Iráni eredetűek voltak azok a fegyverek, amelyeket a szaúdi olajlétesítmények ellen a hétvégén végrehajtott támadások során használtak – állította a húszi síita lázadók ellen Jemenben harcoló szaúdi vezetésű koalíció a vizsgálat előzetes eredményeire hivatkozva.

Turki al-Máliki koalíciós szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: folyamatban vannak a vizsgálatok annak meghatározására, hogy honnan indították a támadásokat. Hozzátette:

az előzetes vizsgálat arra enged következtetni, hogy a támadást nem Jemen területéről hajtották végre.

A szaúd-arábiai Aramco állami olajvállalat két olajterminálját, köztük a világ legnagyobb olajfinomítóját szombaton érték dróntámadások, amelyek végrehajtójaként a jemeni húszi síita lázadók jelentkeztek. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azonban a húszikat támogató Iránt tette felelőssé ezekért és a korábbi támadásokért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.