BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A külföldi bérvadászokért lobbizik a vadászkamara

A bérvadászati bevételek döntő hányadát ebben az időszakban a külföldi vadászvendégek révén érik el a vadászatra jogosultak.

Az előttünk álló gímbika szezon egycsapásra kilátástalanná és pénzügyileg tervezhetetlenné vált – közölte az Országos Magyar Vadászkamara a honlapján azzal kapcsolatban, hogy a kormány lényegében teljes határzár mellett döntött, ami hétfőn éjféltől lép életbe.

Hozzátették: nem vitatva különböző járványügyi szabályok szükségességét, ennek jelentősége a vadgazdálkodási ágazatban óriási,

a bérvadászati bevételek döntő hányadát ebben az időszakban a külföldi vadászvendégek révén érik el a vadászatra jogosultak.

Illusztráció. Fotó: VG

Mint írják a külföldi bérvadászat során a turisták nem a népszerű, mindenki által keresett helyeket látogatják, hanem vidékre utaznak és ott minimális létszámú emberrel kerülnek kontaktusba.

Ráadásul a vadászat a szabadban zajlik, nem kapcsolódik hozzá közönség, nincs több résztvevő. Ezekre tekintettel, a vadgazdálkodási nehézségeket felismerve a Vadászkamara a bejelentést követően még a hét végén egyeztetett az Agrárminisztériummal.

A Vadászkamara több ágazati szakember, valamint járványügyi szakember bevonásával kidolgozott egy olyan járványhelyzetben alkalmazható részletes eljárásrendet, melynek betartása garantálná

  • a vadászvendégek beutazási lehetőségét,
  • a járványügyi kockázatok minimalizálását
  • és a vadászatra jogosultak számára a bérvadászati bevételeket.
  • A külföldi bérvadászok különleges protokollját hétfő reggel eljuttatták az Agrárminisztériumba, bízva abban, hogy a járványügyi kockázat minimális volta miatt az eljárásrend betöltheti szerepét és rendkívül szigorú adminisztráció és szabályok betartása mellett, érkezhetnek vendégvadászok szeptemberben Magyarországra. Választ még nem kaptak.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.