BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kásler Miklós átadta az első vakcinákat a kórházaknak

Az emberi erőforrások minisztere közölte, hogy a tömeges oltási lehetőségére még várni kell.

Megérkezett hazánkba az első, Pfizer/Biontech-féle vakcina. A Dél-Pesti Centrumkórháznak adtuk át az oltóanyag szállítmányt, amelyet az oltási tervnek megfelelően elsőként a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók kapnak meg.

– írta Kásler Mikós a Facebook-oldalára.

Az emberi erőforrások minisztere közölte, hogy „a tömeges oltási lehetőségére ugyan még várnunk kell, de a mai napon egy fontos lépést tettünk meg a járvány megfékezése tekintetében. ”

Megérkezett hazánkba az első, Pfizer/Biontech-féle vakcina. A Dél-Pesti Centrumkórháznak adtuk át az oltóanyag...

Közzétette: Kásler Miklós2020. december 26., szombat

„Hazánkban a garantáltan hatásos és biztonságos oltóanyag mindenki számára önkéntesen és ingyenesen lesz elérhető” – írta a miniszter.

Az első oltóanyagszállítmány szombaton reggel 6 órakor lépte át a hegyeshalmi határt. Onnan rendőrségi felvezetéssel viszik tovább. A Pfizer-BioNTech vakcinából elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítanak.

Ezerkétszáz alá esett a napi fertőzésszám itthon

Szombaton meghalt 118 fertőzött, így az elhunytak száma 8951 főre emelkedett.

 

Címlapkép: Facebook/Kásler Miklós

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.