BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokkoló látványra ébredtek a spanyolok

Fuldokló lányt ábrázoló óriásszobor került a folyóba. A klímaváltozásra hívják fel a figyelmet.

Ijesztő látvány fogadta a spanyol Nervion folyó közelében lakókat. Az éj leple alatt egy 3,5 tonnás, üvegszálas, fuldokló fiatal lányt ábrázoló óriásszobor bukkant fel a víz felszínén. Ruben Orozco hiperrealista szobrászművész célja az volt alkotással, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire és a fiatalok jövőjére – írja a Business Insider

A mű címe a Bihar, azaz a Holnap nevet viseli. 

A cikk több másik riasztó információt is említ:

a 2020-ban született gyermekek életük során hétszer viszontagságosabb éghajlati körülményeket tapasztalhatnak majd, mint a nagyszüleik.

Az ENSZ legfrissebb jelentésében az áll: 1901 és 2018 között a világ tengerei átlagosan fél lábbal (kb. 15 cm) emelkedtek, és a tengerszint éves növekedési üteme megháromszorozódott. 

A bizarr látványt fokozza, hogy a növekvő vízszint hatására a szobornak már csak a szeme és az orra látszik ki, így valóban úgy tűnik, mintha fuldokolna.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.