BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Életjelet adott magáról a magyar Uber

A VG olvasója jelezte, hogy levelet kapott az öt éve kivonult cégtől, hogy frissítse fiókját.

Meglepő emailt kapott lapunk egyik olvasója, akit az évekkel ezelőtt Magyarországról botrányos körülmények között kivonult közösségi utasszállító cég, az Uber keresett meg fiókja állapota miatt. Értelemszerűen Ubert – annak ellenére, hogy bizonyos zárt közösségi csoportokban még továbbra is létezik a szolgáltatás – hivatalosan már öt éve nem lehet rendelni. 

Ennek ellenére a napokban érkezett üzenet, melyben a vállalat afelől érdeklődött olvasónknál, hogy régóta nem használta Uber-fiókját és szeretné-e még használni a továbbiakban. A magyar nyelvű szöveg feltehetően automatikusan ugorhatott fel többeknél is. 

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A levélben arról is tájékoztatják az embereket, hogy a biztonságuk érdekében a fiókot az Uber-adataikkal együtt 30 nap múlva törlik, ha meg szeretnék őrizni azt, akkor be kell jelentkezniük az alkalmazásba, vagy pedig a honlapon. 

A cég a „köszönjük, hogy része vagy az Uber-közösségnek! Reméljük, hogy hamarosan újra utazol velünk” felkiáltással köszön el a levél végén, 

amely felidézve az Uber hangos kivonulását, sok kérdőjelet vethet fel az emberben. A cég körül ráadásul amúgy is zajlanak az utóbbi időben az események. 

Az Uber egyébként 2016 nyarán így búcsúzott magyar ügyfeleitől: 

Nagyon szomorú számunkra a mai nap. Még mi sem hisszük el, de ideiglenesen búcsúznunk kell. Sajnálattal tájékoztatunk Titeket, hogy az Uber 2016. július 24-én felfüggeszti UberX szolgáltatását Magyarországon. 

A cég akkor körlevelében okként az Ubert ellehetetlenítő szabályozást nevezte meg, amely értelmében az Uber 1200 autóspartnerének bevonhatják a jogosítványát és autójának rendszámát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.