Japánban található a a világ 10 legdrágább Michelin-csillagos éttermének fele
– írja a CNBC.
Ezekben a luxuséttermekben egy étkezés akár ezer dollárba, azaz közel 324 ezer forintba is kerülhet.
1. Sublimotion, Ibiza, Spanyolország – 1740 dollár
2. Ultraviolet by Paul Pairet, Sanghaj, Kína – 1422 dollár
3. Kitcho Arashiyama Honten, Kiotó, Japán – 910 dollár
4. Azabu Kadowaki, Tokió, Japán – 825 dollár
5. Masa, New York City, Egyesült Államok – 800 dollár
6. (Tie) Joel Robuchon, Tokió, Japán – 637 dollár
6. (Tie) Kikunoi Honten, Kiotó, Japán – 637 dollár
6. (Tie) Gion Maruyama, Kiotó, Japán – 637 dollár
9. Guy Savoy, Párizs, Franciaország – 615 dollár
10. Piazza Duomo, Alba, Olaszország – 580 dollár
A borsos árakban ráadásul még nincs benne az italfogyasztás és a szervizdíj sem.
A cikk szerint a japán éttermek azért drágábbak, mert a szezonális hozzávalókat, főként a halakat és a tenger gyümölcseit, a világ minden tájáról szerzik be, és ez növeli a kiadásaikat, amely miatt ők is árat emelnek.
Masaharu Morimoto séf, akinek 15 étterme van világszerte, Tokiótól New Yorkig, a siker titkát abban látja, hogy
kis helyen meghitt, családias hangulatot teremtenek, és a vendégek kitüntetett figyelmet kapnak a séftől.
Számos neves sushi étteremben például csak nyolcan lehetnek bent egyszerre. Emellett az ételek elkészítése és felszolgálása is művészi módon történik.
És mit tudhat a legdrágább, 1740 dolláros menü?
Húsz fogásos menüt kínálnak. A szakácsok munkáját pedig mérnökök, designerek, forgatókönyvírók és zeneszerzők segítik a tökéletes alkotáshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.