BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába súlyos beteg Bruce Willis, az Arany Málnán megmarad a saját kategóriája

Az Arany Málna díjat átadó Razzie Twitter-üzenetben fejezte ki sajnálatát a színészlegenda súlyos betegsége miatt, de a „Legrosszabb színészi játék Bruce Willistől 2021-ben” kategóriát akkor sem törlik a díjátadóról.

Bruce Willis 44 éves pályafutásának végére került pont, miután nemrég afáziát diagnosztizáltak nála. Az afázia egy összefoglaló név azokra a nyelvi zavarokra, amelyek valamilyen agykárosodás következtében jönnek létre. Ezekről ebben a cikkben írtunk korábban:

Visszavonul Bruce Willis

A színésznél nemrég afáziát diagnosztizáltak, a család ezzel indokolta a döntést.

Hollywood nagy része együttérzését fejezte ki Willis és a család felé a közösségi médiában, Sylvester Stallone az Instagram-oldalán osztotta meg egy közös képüket. Posztjában azt írta: „Imádkozom érted és csodálatos családodért is.” 

A 67 éves Bruce Willis munkásságában vannak kultikus darabok, de az utóbbi években viszont számos „alsópolcos” alkotásban vállalt szerepet. Ennek apropóján az Arany Málna díjakat minden évben kiosztó Razzie (The Golden Raspberry Awards – Arany Málna díj) nemcsak jelölte Willist a következő átadón, hanem saját kategóriát is állított neki. A „Legrosszabb színészi játék Bruce Willistől 2021-ben” kategóriába a színész hét 2021-es filmje és egy 2022-es alkotása került be.

A Razzie indoklása szerint azért volt szükség a külön Willisnek szentelt kategóriára, mivel enélkül a színész leuralta volna az egész mezőnyt.

Fotó: ENDGAME ENTERTAINMENT / DMG ENTE

Most, hogy kiderült Willis betegsége, a tavalyi filmjei minőségüktől függetlenül teljesen átértékelődnek. Az IGN Hungary arról ír, hogy a színész a betegsége miatt képtelen volt megjegyezni a szövegeit, és a beszéd is nehezére esett. Ráadásul állítólag az is előfordult, hogy hirtelen nem volt tisztában vele, hol van és mit is csinál, illetve járni is csak nehézségek árán volt képes.

A Gamestar.hu írta meg, hogy a Razzie Twitter-oldalán fejezte ki együttérzését Willis és a családja felé, de ettől függetlenül nem fogják visszavonni a színésznek dedikált kategóriát a legrosszabb filmek gáláján.

Ez a döntés hatalmas felháborodást váltott ki a szakmában. Sokan úgy gondolják, etikátlan fenntartani a viccnek szánt kategóriát annak tudatában, hogy Bruce Willis milyen körülmények között játszott ezekben a filmekben. A Razzie alapítói így reagáltak az esetre:

Bárki is kezeli Willis ügyeit, nem lett volna szabad hagynia, hogy ennyi filmet elvállaljon ilyen rövid időn belül, főleg ha tisztában voltak a helyzetével. A gondviselőinek meg kellett volna óvniuk a hagyatékát

– nyilatkozta John Wilson és Mo Murphy. Hozzátették, hogy a Bruce Willis-kategória csak a 2021-es díjátadóra vonatkozik és nem válik állandóvá. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.