BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
porvihar

Előre figyelmeztetnek: ismét homokfelhő teheti veszélyessé a közlekedést az M1-esen

Sűrű por- és homokfelhő nehezíti a látási viszonyokat az M1-esen.

Az erős széllökések miatt időnként sűrű por és homokfelhő rontja a látási körülményeket csütörtök délután – figyelmeztetett az Útinform. 

Honlapjukon azt írták, az M1-es sztráda 104-es kilométerének környezetében, Nagyszentjános/Bőny térségében kell számítani a látási viszonyok romlására. Az Útinform minden autóst arra kér, hogy 

vegyék komolyan a figyelmeztetést, és időben lassítsanak.

porvihar
Márciusban óriási porfelhő okozott tömegszerencsétlenséget az M1-esen.
Fotó: Magyar Rendőrség / Facebook

Korábban az M1-es autópályán történt balesetben több mint 40 jármű ütközött, 39 ember megsérült egy ember pedig meghalt. 

A 44 éves férfi holttestét csak órákkal a baleset után, a roncsok elmozdítása után találták meg. Az ütközés pillanatát is videóra vették. A balesetet valószínűleg egy hirtelen porátfúvás okozhatta, erről a Világgazdaság is írt olyan videók alapján, amelyek az ütközés előtti órákban készültek. 

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.