BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az oroszok hetvenezer lakost evakuálnának a frontvonalban lévő zaporizzsjai területekről

A lakosok önkéntesen költöznek el a frontvonalban lévő településekről – állítják a régió hatóságai.

Az oroszok által megszállt, frontvonalban lévő zaporizzsjai területekről költöztetnének ki 70 ezer civilt – írja a The Guardian a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentésére hivatkozva. 

Russian attacks killed 10 in Zaporizhzhia
ZAPORIZHZHIA, UKRAINE- MARCH 04: People carry their belongings from damaged buildings after Russian attacks killed 10 people in Zaporizhzhia, Ukraine on March 04, 2023. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Mustafa Ciftci / AFP

Összesen mintegy 70 ezer ember áttelepítése várható. Vannak olyanok, akik elsőbbséget élveznek, például a gyerekek és a kisgyermekes családok. A Polohivszkij járásban már megkezdődött az áttelepítés, az ottani lakosokat Berdjanszk városába költöztetik át. Ez a szám már elérte 500 főt

– mondta Andrij Kozsenko, a megszállt régió oroszok által kinevezett gazdasági minisztere. A lakosok önkéntesen költöznek el a frontvonalban lévő településekről – állítják a régió hatóságai.

Ukrajna többször azzal vádolta meg Oroszországot, hogy erőszakosan telepítettek át Oroszországba ukrán gyermekeket, amit Oroszország tagadott.

A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság márciusban elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin és Marija Lvova-Belova gyermekjogi ombudsman ellen a gyermekek erőszakos deportálása miatt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.