BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bekérette a magyar nagykövetet a szlovák külügyminisztérium

A pozsonyi magyar nagykövetet azután kérették be, miután Szijjártó Péter látogatást tett északi szomszédunknál szeptember 26–27-én.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közelmúltbeli kijelentéseire hivatkozva kérette be szerdán a pozsonyi magyar nagykövetet a szlovák külügyminisztérium – közölte a szlovák tárca a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint.

Bratislava,City,Aerial,Panoramic,View.,Bratislava,Is,A,Capital,Of Pozsony
Fotó: Shutterstock

Balogh Csaba nagykövetet arra kérték, hogy tolmácsolja a magyar diplomácia vezetőjének a szlovák fél fenntartásait a szlovákiai választási kampányba való beavatkozásával és konkrét politikai szubjektumok támogatásával kapcsolatban.

Szijjártó Péter dél-szlovákiai településeken tartott gyűléseken tett kijelentéseire reagálva a szlovák külügyminisztérium a következőt nyilatkozta:

A szlovák külügyminisztérium úgy véli, az ilyen cselekedetek túllépnek a sztenderd diplomáciai kommunikáción.

A minisztérium továbbá hozzátette, hogy Szlovákia normális szomszédi kapcsolatok építésében érdekelt Magyarországgal, arra akar építeni, ami összeköt, és a jövőbe kíván nézni.

Szlovák választások: a szakértő szerint kompromisszumképesek a magyarok, jó lenne bevonni őket a kormányba

Jelenleg Robert Fico pártja tűnik a legnépszerűbbnek a szlovákoknál, de várhatóan nem tud majd abszolút többséget szerezni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.