BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harminc embert szabadított ki egy izraeli kommandó

A rejtőzködőkért kiküldtek egy gyorsan megalakult osztagot, amely biztonságos helyre menekítette ki őket.

Harminc elrejtőzött embert szabadított ki egy izraeli kommandó hétfő este az Ejn Haslosa kibucban. A rejtőzködők a Hamász fegyveresei támadásának kezdete óta, vagyis három napon át voltak a rejtekhelyen.

SDEROT, ISRAEL - OCTOBER 09: Israeli army take security measures after Hamas launched Operation Al-Aqsa Flood in Sderot, Israel on October 09, 2023. Mostafa Alkharouf / Anadolu Agency (Photo by Mostafa Alkharouf / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

Az eddig eltűntként nyilvántartott emberek közül tizenhatan izraeliek, tizennégyen pedig thaiföldi mezőgazdasági vendégmunkások. Ez a kibuc a Gázai övezet déli határához és az egyiptomi határhoz közel található. A hadsereg közlése szerint az eltűntek felkutatására megalakított parancsnokságot hétfő este értesítették az elrejtőzött csoport létezéséről.

A rejtőzködőkért kiküldtek egy kommandót, amely meg is találta és biztonságos helyre vitte őket. Az ad hoc parancsnokságot közösen hozta létre a Sin Bet belbiztonsági szolgálat, a rendőrség, több minisztérium és a kibervédelmi szolgálat.

Izrael biztosítja a gázai határt

Izrael ellenőrzése alá vonta a Gázai övezet határát, az elmúlt 24 órában már nem szivárogtak be fegyveresek Izrael területére.

Kedd délután is voltak összecsapások az izraeli erők és Hamász-fegyveresek között a Gázai övezet északi részének szomszédságában, miután az iszlamista szervezet négy embere a Földközi-tenger felől behatolt a tengerparti Zikim kibucba. 

Az izraeli hadsereg felszólította a még a kibucban tartózkodó civileket, hogy zárkózzanak be otthonukba, majd átfésülték a területet, és megölték a négy fegyverest.

A Hamász fegyveresei az övezetből kedd délután ismét rakétazáport zúdítottak Izrael déli és középső részére, Tel-Avivban ismét megszólaltak a légoltalmi szirénák.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.