BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajorországban kitiltják a „genderelméletet” az iskolákból

A bajor miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy a szövetségi kormány túllőtt a célon az olyan kérdésekkel, mint a kannabisz és a „genderezés”.

A „genderelmélet” iskolákból és hivatalokból történő kitiltását jelentette be a bajor tartományi miniszterelnök kedden a müncheni törvényhozásban.

25 November 2023, Bavaria, Nuremberg: Markus Söder (CSU), Minister-President of Bavaria, speaks to journalists on the fringes of the CSU delegates' meeting for the European elections. In addition to the list of candidates for the European elections on June 9, 2024, the focus will be on speeches by party chairman Söder and EPP chairman and designated lead candidate Weber. Photo: Daniel Karmann/dpa (Photo by DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: AFP

A bajor miniszterelnök kijelentése szerint Bajorországban nem lesz kötelező a „genderezés”, éppen ellenkezőleg,  Markus Söder úgy fogalmazott, hogy

ki fogjuk tiltani a genderelméletet az iskolákból és a közigazgatásból.

Állítása szerint a szövetségi kormány túllőtt a célon az olyan felvetésekkel, mint a kannabisz legalizálása, a „genderezés” és az önazonosság, az önrendelkezés meghatározásának parttalan szabadsága. „Nincsenek más problémáink Németországban?” – kérdezte a keresztényszocialista politikus.

Söder korában is hangot adott véleményének, nemrég egy X-bejegyzésben írt arról, hogy a migránspaktum végre megmozdít valamit a bevándorláspolitikában, ám a Németországba irányuló bevándorlás korlátozásához további nyomást kell gyakorolni a migránsokra. Továbbá a bajor államfő hétfőn előrehozott választást sürgetett azzal érvelve, hogy a szavazók elveszítették a bizalmukat az országot irányító hárompárti koalícióban az alkotmánybíróság döntése után, amely költségvetési válságba sodorta Európa legnagyobb gazdaságát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.