BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz drónok nem kímélik a határ menti ukrán településeket

Több mint két tucat drónnal támadták az oroszok a határ menti ukrán közösségeket. A drónok több mint felét sikerült megsemmisítenie az ukrán légvédelemnek.

Az ukrán légierő közlése szerint szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Ukrajna közel két tucat orosz támadó drónt semmisítettek meg. A támadó egységeket a dél-oroszországi Primorszko-Ahtarszkból indították, pontosabban az Azovi-tenger partjáról és a Kurszk régióból – írja a The Kyiv Independent.

Ukrán tüzérek amerikai gyártmányú M777-es ágyút készítenek fel tüzelésre.
Fotó: Katerina Klocsko

A drónok főként Ukrajna északi és déli megyéit vették célba. Az ukrán beszámolók szerint 

mintegy 22 drónt semmisítettek meg a légvédelmi rakétákkal és mobil tüzércsoportokkal.

Összesen 33 Sahíd-136/131 típusú drónról számolt be a légvédelem. A megsemmisített drónok közül minimum négyet Szumi megyében lőttek le, melyek előtte megrongáltak egy raktárt és egy teherautót.

Az oroszországi Belgorod megyéből legalább két S-300-as rakétát indítottak Harkiv megyében található célpontok irányába. Két csapást mértek Csuhujev városára, Harkivtól délkeletre, egy fűtő- és erőműben dolgozó nő életét vesztette a támadásban. Egy másik személy megsérült. Kedden két orosz rakéta csapást mért Harkiv lakónegyedébe, 17 ember megsebesült.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.