BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zelenszkij: Putyin a NATO elleni háborúra készül

A nyugati támogatások késlekedését Ukrajna vérrel fizeti meg az ukrán elnök szerint.

Az Ukrajnának szánt nyugati támogatások további késlekedése hatalmas válságot fog előidézni Európában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint. Hozzátette, hogy hazája folytatni fogja a harcot, ám pénzügyi segítség nélkül Oroszország képes lehet Ukrajna meghódítására.

A Világgazdasági Fórumon (WEF) újságíróknak nyilatkozó Zelenszkij szerint, amint Oroszország elfoglalta Ukrajnát, háborúba kezd a NATO-val. Kifejtette azon meggyőződését, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az észak-atlanti szövetség elleni támadást forgat a fejében.

Ukrainian President Volodymyr Zelensky addresses the assembly at the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, on January 16, 2024. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Az ukrán államfő szerint 

a nyugati támogatások elmaradása a frontvonalon a tűzérségi lőszerek és légvédelmi eszközök hiányában fog megnyilvánulni, számos ukrán katona halálát és sebesülését okozva ezzel.

Zelenszkij arra is felhívta a figyelmet, hogy egy ukrán vereség nemcsak újabb menekültáradatot zúdítana Európára, de leállhat a gabona- és áramszállítás is.

A németországi székhelyű Kieli Világgazdasági Intézet (IfW Kiel) összesítése szerint Ukrajna eddig 240 milliárd euró (91 ezermilliárd forint) értékű támogatásban részesült partnereitől.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.