BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy komáromi benzinkúton összecserélték a benzint a gázolajjal – 200 autó ment tönkre

Egy üzemanyag-szállító kamion sofőrje véletlenül gázolajat töltött a benzintárolóba egy révkomáromi benzinkúton. Az esetnek 200 autós esett áldozatul.

Egy üzemanyagszállító kamion sofőrje gázolajat töltött a benzintárolóba, azonban a tévedését nem jelezte a benzinkúton, ezért több autó is meghibásodott Ü számolt be a szlovákiai Komáromban történt elképesztő esetről a pozsonyi Új Szó.

 

Egy neve elhallgatását kérő komáromi autószerelő jelezte az egyik közösségi médiában működő közlekedési csoportban, hogy

akik múlt héten tankoltak a Real-K benzinkúton a pozsonyi úton, és gond lett az autójukkal, keressék fel a benzinkutat, mert a szállítójuk felcserélte az üzemanyagokat szállításnál.

A benzinkút vezetője is megerősítette a lapnak, hogy az üzemanyagszállító kamion sofőrje gázolajat töltött a benzintárolóba, és ezt elfelejtette jelezni nekik. A használhatatlan és problémákat okozó 95-ös benzin-gázolajos keveréket május 23–27. között árusították. A benzinkúton kiemelték, hogy csak a  95-ös benzinnel volt probléma.  

A problémáról úgy értesültek, hogy egy vásárló bejelentette a hibát. A kúthálózat azt ígéri, hogy minden segítséget megad az érintetteknek, a tankolás díját és a szervizköltséget is térítik a megfelelő nyomtatványok és bizonylatok ellenében, amelyekről érdeklődni lehet a kúton. 

Előzetes információk szerint körülbelül 200 gépjárművezető érint a probléma.

Akinek nincs meg a bizonylata, azt kamerafelvételekről visszakeresik, ha megmondja, mikor vette igénybe a töltőállomás szolgáltatásait. 

A lap felkeresett egy autószerelőt,  aki szintén érintett volt, ő azt mondta, az autótól függetlenül ilyen esetben az egész üzemanyagrendszert ki kell tisztítani. Autója válogatja, de ez több száz eurótól ezer eurókig is terhelheti az érintettek pénztárcáját. 

„A szűrőket mindenképp cserélni kell, a befecskendező rendszert tisztítani, már ha lehetséges, illetve az egész üzemanyagrendszert mondta, majd hozzátette, hogy a gázolaj tönkreteszi a benzines rendszert.– Legyen szó itt bármekkora mennyiségről, azonnal szervizbe kell vinni, a modern autóknál különösen veszélyes.”

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.