BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szétszedték a kommentelők a sorkatonaságot belengető politikust

Manfred Weber legutóbbi kijelentéseivel nem fog népszerűségi versenyt nyerni. Az európai sorkatonaságra vonatkozó ötlete sokaknál kiverte a biztosítékot.

Manfred Weber német politikus, aki az Európai Néppárt frakcióvezetője is, nemrég egy tévéműsorban – több másik politikussal együtt – európai fegyverkezésről és lehetséges atomfegyverről beszélt, és felvetette a teljes Európai Unióra vonatkozó sorkatonai szolgálat bevezetésének lehetőségét is. Kijelentései nem arattak osztatlan sikert, sőt, a kommentelők durván nekimentek a politikusnak – írta a Mandiner.

Manfred Weber, sorkatonaság
Manfred Weber sorkatonaságról alkotott véleményével kevesen értettek egyet / Fotó: John Macdougall / AFP

Az X közösségi oldalon (korábban Twitter) felhasználók tömegei fejezték ki ellenvéleményüket Weberrel szemben. Volt, aki melegebb éghajlatra küldené az EPP elnökét, mások a pszichiátriára utalnák be a meredek kijelentései miatt.

Egyes kommentelők a német politikusok kétszínűségére hívták fel a figyelmet, ugyanis miközben a zöldátállásra hivatkozva sokan az atomenergia békés célú felhasználását ördögtől valónak állítják be, addig ugyanezen politikusok szerint a katonai célú felhasználása emberi jog.

Sok hozzászólás utalt arra, hogy Manfred Webernek inkább a béketárgyalásokat kellene támogatnia, mint a fegyverkezést.

Hülye, európai békemegállapodásra van szükségünk, nem fegyverekre

– írta az egyik kommentelő a bejegyzéshez.

Szijjártó: a kötelező európai sorkatonaság elfogadhatatlan

A magyar külügyminiszter figyelmeztetett Brüsszelben mindenkit, hogy az ilyen ötleteknek, mint hogy NATO-tagországok lőjék le Ukrajna területe fölött az orosz rakétákat, háborús időszakban igen veszélyes és tragikus következményeik lehetnek. Szijjártó Péter elmondta véleményét a kötelező európai sorkatonaság bevezetéséről is.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.