BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felsejlik a hidegháború: orosz hadihajók érkeznek Kubába

Az orosz haditengerészet jelentette be, hogy négy hadihajójuk Kubába látogat. Havanna barátként fogadja az oroszokat.

Az orosz haditengerészet négy hajóból álló köteléke június 12-én hivatalos látogatásra érkezik Havanna kikötőjébe – közölte csütörtökön a kubai külügyminisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint.

Fotó: AFP (illusztráció) 

A havannai közlés értelmében a hatnapos látogatáson a Gorskov Tengernagy fregatt, a Kazany atomtengeralattjáró, a Pasin tartályhajó és a Nyikolaj Csiker mentőhajó vesz majd részt. A kubai diplomáciai tárca szerint az orosz hajók érkezése összhangban áll a kétoldalú baráti kapcsolatokkal, valamint a nemzetközi szabályok szigorú betartásával, és egyik hajó sem szállít atomfegyvert, a horgonyzásuk nem jelent veszélyt a térségre.

Az orosz tengerészek egyebek mellett udvariassági látogatást tesznek a kubai haditengerészet parancsnokánál és Havanna kormányzójánál.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.