BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Josef Kosinski, film director of the F1 movie by Apple Studios and Bruckheimer Films, Brad Pitt, representing the fictional driver Sonny Hayes, Apex APXGP, portrait Idris Damson, representing the fictional driver Joshua Pearce, Apex APXGP, portrait during the Formula 1 Aramco British Grand Prix from 6th to 9th July of 2023. On the Silverstone Circuit, in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Látványos sikerfilmet forgatnak Brad Pitt főszereplésével Budapesten

A Hungaroringen veszik fel a legújabb, hollywoodi sikerfilm egyes jeleneteit, amelynek főbb szerepeiben Brad Pittet, Javier Bardemet látjuk, de felbukkannak majd benne Forma–1-es sztárok, például Lewis Hamilton is. Várhatóan a jövő hét elejéig marad a stáb, így előfordulhat, hogy Brad Pitt felbukkan Budapest valamelyik pontján. Mutatjuk, mit lehet tudni a filmről és a forgatásról.

Több év után ismét Budapesten forgat Brad Pitt, mégpedig egy Forma–1-témájú filmet, amelyet a most hétvégi futamon, a közelmúltban látványos fejlesztésen átesett Hungaroringen vesznek fel. Brad Pitt a hírek szerint csütörtökön már fel is bukkant Mogyoródon, ahol Joseph Kosinski amerikai filmrendezővel forgatják a legújabb filmjét.

Brad Pitt
Brad Pitt várhatóan a hét elejéig tartózkodik Budapesten, ahol új sikerfilmjét forgatja / Fotó:  AFP

Szórakoztató, nagy ívű film lesz a Brad Pitt nevével fémjelzett mozi

Bár a Forma–1-es témájú mozi címe még nem publikus, szakértők szerint óriási várakozás előzi meg a film tervezett 2025-ös bemutatását, amellyel eredetileg egyébként jóval korábban, idén tavasszal szerettek volna kijönni. Brad Pitt egy Forma–1-es versenyzőt alakít a filmben, amelyben a nagyobb nevek közül Javier Bardem is szerepel, de a hírek szerint felbukkannak még a „száguldó cirkusz” közismert pilótái, például Lewis Hamilton is.

Értesüléseink szerint, bár Brad Pitt producerként több mint 30 jelenleg előkészületben lévő filmet jegyez, színészként mindössze négy filmben szerepel, amelyek közül a most forgatott Forma–1-eset várja igazán a szakma és a közönség. Természetesen nem kizárólag a hollywoodi sztár miatt: 

a nagy sikerrel futó Twisters – Végzetes vihar forgatókönyvét is „elkövető” Joseph Kosinski előző moziját, a Top Gun: Mavericket Oscar-díjra jelölték a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában, ez pedig garancia lehet a mostani film sikerére. 

Nem véletlen, hogy Joseph Kosinski áll több neves előadó, így például Lady Gaga klippjének vagy akár a Nissan Qashqai reklámfiljének hátterében is.  Szakértők szerint ez a film borítékolhatóan nagyon látványos, szórakoztató, klasszikus, nagy ívű mozi lesz. 

Monaco, Silverstone után Budapest

Budapestet megelőzően a stáb forgatott már Monacóban, Silverstone-ban is, és várhatóan minden Forma–1-es helyszínen fel fognak bukkanni. Szakértők szerint a forgatás úgy néz ki, hogy ilyenkor a film stábja alkalmazkodik a verseny szervezőihez, rendezőihez és szereplőihez, nem pedig fordítva, azaz ott és úgy forgatnak, ahol az az időbe, adott helyzetbe belefér. 

A hollywoodi sztár itt-tartózkodásáról – a forgatáson túl – egyébként szinte semmit nem tudni, ami azt mutatja, hogy a Brad Pittet körülvevő stáb profin végzi a feladatát, és komolyan veszi a titoktartásra vonatkozó szabályokat. Annyi mindenesetre sejthető, hogy a budapesti felvételek után, vélhetően a hét elején továbbutaznak, de hogy hol folytatódik a következő forgatás – esetleg a következő Forma–1-es helyszínen, a belgiumi Francorchamps-ban, a július 26-i futamon –, még nem derült ki. A korábbi tervek egyébként arról szóltak, hogy Budapesten több, versenypályán kívüli  jelenetet is felvesznek majd.

A filmről mindenesetre már megjelent egy előzetes, amelyből kiderül: valóban látványos, pörgős mozinak ígérkezik, amelyet vélhetően nemcsak a Brad Pitt-, de a Forma–1-rajongók is várnak világszerte.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.