BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felrobban tegy török étterem, sok a halott és a sebesült – videó

Vasárnap felrobbant egy étterem propántartálya a törökországi Izmirben. A katasztrófában az utca nagy része megsemmisült. Öt ember meghalt, 63 megsebesült. A hatóság őrizetbe vett egy embert, akinek a gyanú szerint köze van a robbanáshoz.

Hatalmas robbanás rázta meg vasárnap a nyugat-törökországi Izmirt. A városban egy étterem propántartálya robbant fel, legalább öt ember meghalt, 63-an pedig megsebesültek. A robbanás az utca nagy részét romba döntötte.

Restaurant explosion kills at least 5 in Turkiye's Izmir
Törökország
Izmir
robbanás
Egy étterem propántartálya robbant fel vasárnap, a hatóság idegenkezűséget sejt a tragédia mögött / Fotó: Anadolu via AFP

A török hatóságok szerint nem balesetről van szó. Egy embert elfogtak, akinek vélhetően köze van tartály felrobbanásához. Egyelőre annyit közöltek a nyilvánossággal, hogy az elfogott férfi z előző napon kicserélte az étterem propántartályát egy újra.

Izmir polgármestere közölte, hogy a mentők folyamatosan dolgoznak a helyszínen. Azoknak a helyi lakosoknak, akiknek az otthona megsemmisült a robbanásban ideigenes lakóhelye biztosítanak. Cemil Tugay azt is elmondta, hogy a sebesülteke 3 kórházban helyezték el, hétfő reggelre körülbelül 40 embert már haza is engedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.