BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fico bottal érkezett a merénylet utáni első kormányülésre

A szlovák miniszterelnök a merénylet óta először találkozik kormánya tagjaival. Robert Fico még továbbra sincs százszázalékos állapotban.

Azt követően, hogy május 15-én merényletet követtek el ellene, Robert Fico szlovák miniszterelnök pénteken, a Cirill és Metód napja alkalmával tartott nemzeti ünnepen megtartotta első nyilvános beszédét. Fico kedden a merénylet után először egy kormányülésen is részt vesz.

Robert Fico, merénylet, Szlovákia
Robert Fico a merénylet óta először találkozik kormánya tagjaival / Fotó: Robert Nemeti / Anadolu via AFP

A Pozsonyban tartott ülésre érkezve a kormányfő elkerülte az újságírókat, és nem a főbejáraton keresztül ment be az épületbe, azt azonban kiszúrták, hogy bot segítségével közlekedik – írta az Új Szó felvidéki hírportál.

A miniszterelnök számára ez az első hivatalos találkozás a kabinettel a nyitrabányai kormányülés után, amelynek során Juraj Cintula meglőtte. A szlovák kormány kedden fontos témákról tárgyal, többek között a helyreállítási tervről, valamint az európai strukturális és beruházási alapok helyzetéről, de terítékre kerül a közigazgatási szervezeti egységek digitalizálásának témaköre is.

Robert Fico kapcsán – érthető okokból – gyakran szóba kerül az egészségi állapota is. Többen úgy nyilatkoztak a környezetéből, hogy várhatóan hosszú időt vesz igénybe a teljes felépülése, és még továbbra sincs százszázalékos állapotban. Azonban az, hogy a kormányfő egyre több szereplést vállal, annak a jele, hogy jó úton halad a gyógyulása.

Terrortámadássá minősítették a Fico elleni merényletet

A vádak eredetileg előre megfontolt gyilkossági kísérletről szóltak, ez változott most terrorizmussá. A főügyész szerint az ügyben összegyűjtött bizonyítékok miatt súlyosbították a vádakat Fico támadójával szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.