BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Töltényt küldtek Robert Ficónak

Halálos fenyegetést kapott a szlovák kormányfő. Robert Fico ellen májusban, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán tartott kihelyezett ülése után követtek el merényletet.

Egy borítékot kézbesítettek szerdán a szlovák kormányhivatalba Robert Fico kormányfőnek címezve, amelyben töltény volt – számolt be a Plus 7 dí

Fico,
Robert Fico elleni májusban követtek el merényletet, most töltényt kapott / Fotó: AFP

A boríték ismeretlen feladótól érkezett, az Alkotmányos Tisztviselőket Védő Hivatal illetékesei találták meg a beérkező küldemények reggeli ellenőrzése közben. 

Miután a küldemény gyanússá vált, röntgenvizsgálattal erősítették meg, hogy a borítékban töltény van.

A Paraméter szemléje szerint a Pozsony megyei rendőrség szóvivője, Michal Szeiff megerősítette az eset tényét, és hozzátette, az Alkotmányos Tisztviselőket Védő Hivatal illetékeseinek kezdeményezésére a Pozsony megyei rendőrség foglalkozik az üggyel. 

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy terrortámadássá minősítették át a vádakat a Robert Fico elleni májusban elkövetett merénylet ügyében. A beszerzett bizonyítékok alapján minősítették át a merényletet terrortámadássá. 

Robert Fico ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg életveszélyesen a miniszterelnököt, a bazini székhelyű különleges bíróság eredetileg előre megfontolt gyilkosság kísérletének vádjával helyezte letartóztatásba. A szlovák kormányfő később visszatért oda, ahol a kihelyezett kormányülés után meglőtték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.