BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Törökország
Kayseri
zavargás
szír menekült
bevándorlás

Kitört a törökországi kristályéjszaka, felgyújtották a szír bevándorlók üzleteit és otthonait – videó

Törökországban, Kayseri városban a feldühödött helyiek kezdték el rongálni a szír bevándorlók tulajdonát. Egy menekült férfi a hírek szerint bántalmazott egy 5 éves kislányt, a zavargások ezt követően kezdődtek. A tömeg gyújtogatott és összezúzta a szír menekültek autóit.

Egy szír bevándorló megerőszakolt egy 5 éves kislányt a törökországi Kayseri városban. A helyi lakosok vasárnap éjszaka az utcára vonultak és elkezdték felgyújtani a befogadott menekültek otthonait, üzleteit és autóit. A városban háborús állapot alakult ki, a rohamrendőrök oszlatták fel a tömeget.

Törökország
Kayseri
zavargás
szír menekült
bevándorlás
Feldühödött tömeg pusztított és gyújtogatott a törökországi Kayseri városban, miután egy szír bevándorló szexuálisan bántalmazott egy 5 éves kislányt / Fotó: X

Az X közösségi média oldalon több videó is megjelent a törökországi zavargásokról a tragikus eset után. A felvételeken az látszik, hogy feldühödött tömeg autókat borogat, egy felvételen egy markológéppel zúzzák össze az utcán parkoló járműveket. Épületek lángolnak, ahogy a felháborodott emberek gyújtogatnak.

A kayseri városvezetés közölte, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették, a bántalmazott kislányt és családját pedig a rendőrség őrizetére bízták.

A közösségi médiában megjelent felvételekhez durva bevándorlás ellenes kommenteket írtak a törökök. Egy hozzászólás például arról szólt, hogy

Európában a bevándorlók az csinálnak, amit akarnak, de mi itt Törökországban megvédjük magunkat. Ha a rendszer nem vigyáz ránk, akkor az utcai igazságszolgáltatást kell választani.

Más kommentek viszont elítélik a törökországi zavargásokat. Vannak olyan vélemények, hogy a török kormány szándékosan hátráltatja a zavargások feloszlatását, hogy erősítse a kitoloncolás támogató politikát. Mások azt írták, hogy Törökországban sérülnek az alapvető emberi jogok és a nemzetközi jogszabályok.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.