BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meggyilkolták a Hamász vezérét Teheránban

A hírt az iráni Forradalmi Gárda is megerősítette. A Hamász szerint Izrael áll Iszmail Hanije meggyilkolásának a hátterében.

Merényletben megölték Iszmail Hanijét, a gázai iszlamista Hamász terrorszervezet politikai vezetőjét Teheránban, alig pár órával azután, hogy részt vett az iráni elnök eskütételi ceremóniáján. A Hamász Izraelt vádolja.

iszmail hanije, hamász
Iszmail Hanije / Fotó: AFP

A Hamász-vezér hajnali két óra tájban vesztette életét, nem sokkal azután, hogy egy izraeli vadászgép Libanonban, Bejrút szívében megölte a Hezbollah műveleti központjának vezetőjét.

Hanije halálát az iráni Forradalmi Gárda is megerősítette, hozzátéve, hogy az iszlamista vezetőt egyik biztonsági őrével együtt ölték meg. A Hamász közleménye szerint Hanijét egy izraeli támadás ölte meg. A Hamász politikai hivatalának helyettes vezetője, Musza Abu Marzuk kijelentette, hogy Iszmail Hanije meggyilkolása gyáva tett, amely nem marad válasz nélkül.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.