BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sulyok Tamás Donald Trump bizalmasával egyeztetett a Sándor-palotában

A köztársasági elnök Trump volt budapesti nagykövetével tárgyalt a Sándor-palotában. Sulyok Tamás úgy fogalmazott, hogy Magyarország érdekelt a kölcsönösen előnyös együttműködésekben az USA-val.

„David Cornstein volt amerikai nagykövettel folytattam megbeszélést a Sándor-palotában” – írta Facebook-oldalán Sulyok Tamás köztársasági elnök.

Forrás: Facebook/ Sulyok Tamás

Az államfő úgy fogalmazott, hogy, hogy Magyarország érdekelt a kölcsönösen előnyös és pragmatikus együttműködésekben az Amerikai Egyesült Államokkal. 

Hálásak vagyunk azoknak, akik elhivatottak a két ország között fennálló kapcsolatok fejlesztésében, és készek is tenni érte

– írta a köztársasági elnök. Cornstein 2018-ban érkezett Magyarországra Donald Trump korábbi elnök politikai kinevezettjeként. Az üzletember fontos célként jelölte meg az amerikai gazdasági érdekek érvényesülését és a demokratikus értékek előmozdítását. Amikor elfoglalta hivatalát Magyarországon, azt mondta: 

Magyarországot egész életemben a szívemben őriztem. Szeretett nagymamám, Sarah az Önök országában született.

David B. Cornstein New York-i milliárdos üzletember korábban a kormányzati szférában és jótékonysági szervezetekben is vállalt szerepet. Trump évekkel korábban úgy nyilatkozott Cornsteinről, hogy szerinte az új nagykövet nagyszerű ember, akinek az érkezése lehetőséget biztosít a kétoldalú kapcsolatok további javítására.  

Orbán Viktor 2020-ban kitüntette David B. Cornsteint, az Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetét. 

Korábban a Világgazdaság is beszámolt róla, hogy Orbán Viktor többnapos látogatást tett az Egyesült Államokban, majd március 8-án a floridai Palm Beachen fekvő Mar-a-Lagóban tárgyalt Donald Trumppal, a megbeszélésen a volt budapesti nagykövet is részt vett. Sőt, a magyar miniszterelnök nemrég az USA-ba repült, hogy a washingtoni NATO-csúcson képviselje Magyarországot, majd ismét Mar-a-Lagóba utazott, ahol David B. Cornstein fogadta a kormányfőt. Orbán Viktornak és Donald Trumpnak ez a negyedik találkozója volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.