BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő felvételek: Franciaországban felgyújtottak két autót egy zsinagóga előtt

Egy rendőr megsebesült, miután ismeretlenek felgyújtottak több autót egy zsinagóga előtt.

Ismeretlenek felgyújtottak két gépkocsit szombat délelőtt egy dél-franciaországi zsinagóga előtt, és az egyik autó fel is robbant, megsebesítve egy ott szolgálatot teljesítő rendőrt – közölte a csendőrség és a település polgármestere. 

Forás: Twitter

Az eset a Montpellier melletti La Grande-Motte településen történt. A támadásnak a rendőrön kívül nincs más sebesültje, és nem lehet tudni, hogy a zsinagógában hányan tartózkodtak. 

A támadást először gyújtogatási kísérletként kezelték, majd a terrorellenes ügyészség eljárást indított több ember elleni terrortámadás kísérlete gyanújával

 – jelentette be Gabriel Attal kormányfő a X-en. Ő egyúttal antiszemita támadásnak nevezte a történteket. 

 

Gérald Darmanin belügyminiszter kérte valamennyi megye közigazgatási vezetőjét, hogy haladéktalanul erősítsék meg a rendvédelmi erők jelenlétét a zsidó kegyhelyeknél – közölte a hivatala, hozzátéve, hogy tekintettel a nemzetközi helyzetre, a zsidó kegyhelyeknek a rendvédelmi szervek amúgy is jelentős figyelmet fordítanak. 

 

A Franciaországi Zsidó Intézmények Képviseleti Tanácsának (CRIF) elnöke, Yonathan Arfi határozottan elítélte a zsidó hívek és egy épület elleni támadási kísérletet. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.