BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
05 November 2023, Hesse, Frankfurt/Main: American Football: Professional League NFL, Kansas City Chiefs - Miami Dolphins, Main Round, Main Round Games, Matchday 9, at Deutsche Bank Park. Quarterback Patrick Mahomes of the Chiefs is looking for a pass receiver. Photo: Arne Dedert/dpa (Photo by ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Az NFL sztárirányítója nem követi Taylor Swift példáját

Patrick Mahomes nem fogja támogatni nyilvánosan egyik amerikai elnökjelöltet sem.

A Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapat háromszoros bajnok irányítója bejelentette, hogy nem fogja támogatni nyilvánosan sem Donald Trumpot, sem pedig Kamala Harrist az elnökválasztáson, bár a volt republikánus elnök váltig állítja, hogy a sportoló felesége, Bittany mellette áll a kampányban.

05 November 2023, Hesse, Frankfurt/Main: American Football: Professional League NFL, Kansas City Chiefs - Miami Dolphins, Main Round, Main Round Games, Matchday 9, at Deutsche Bank Park. Quarterback Patrick Mahomes of the Chiefs is looking for a pass receiver. Photo: Arne Dedert/dpa (Photo by ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Patrick Mahomes nem hajlandó nyíltan támogatni az amerikai elnökválasztás egyik jelöltjét sem / Fotó: AFP

„Nem akarom, hogy a nevemet arra használják, hogy támogassak egy jelöltet” – mondta Mahomes, mielőtt edzeni indult a Cincinnati Bengals elleni vasárnapi mérkőzésre. „Azt hiszem, az én dolgom az, hogy tájékoztassam az embereket, hogy regisztráljanak a szavazásra, végezzék el a saját kutatásukat, és aztán hozzák meg a legjobb döntést számukra és a családjuk számára” – idézte az irányítót az ABC News internetes oldala.

Csapaton belül nem lesz gond

A hír azért igazán pikáns az Egyesült Államokban, mert az első – és valószínűleg utolsó – elnökjelölti tévévita talán legnagyobb eseménye az volt, hogy utána szinte azonnal 

támogatásáról biztosította Harrist Taylor Swift, Mahomes csapattársának, Travis Kelcenek a barátnője.

 A világhírű énekesnő Mahomes családjával is összebarátkozott a portál szerint, mióta az elkapóval jár.

Swift ráadásul „egyedülálló macskás nőként” írta alá a bejegyzését a közösségi oldalán, egyértelmű utalásként J. D. Vance, Trump alelnökjelöltje korábbi, botrányt kavart kijelentésére utalva, amikor részben Harrisra utalva azt állította, hogy az országot „egy rakás gyerektelen macskás nő irányítja, akik boldogtalanok a saját életükkel és döntéseikkel”.

Tommy Townsend of Kansas City Chiefs with Taylor Swift following his sides Super Bowl LVIII victory against the San Francisco 49ers at the Allegiant Stadium, Las Vegas, Nevada, USA. Picture date: Sunday February 11, 2024.
Taylor Swift állandó vendég a Kansas City Chiefs meccsein, mióta Travis Kelcevel jár / Fotó: Northfoto

Swift bejelentése arra késztette Trumpot, hogy szerdán a Fox Newsnak adott telefonos interjújában azt mondja: „Valójában sokkal jobban kedvelem Mahomes asszonyt, ha tudni akarják az igazat. Ő nagy Trump-rajongó. Én kedvelem Brittanyt. Szerintem Brittany nagyszerű nő.”

Mahomes felesége nem tud dönteni

Trump azután kezdett utalgatni az irányító feleségére, hogy az korábban lájkolta a volt elnök egyik Instagram-bejegyzését. Brittany Mahomes később visszavonta a lájkot. 

Trump a Truth Social platformon megköszönte „a gyönyörű Bittany Mahomesnak, hogy erőteljes megvédte” őt.

Az asszony azóta nem politizál nyilvánosan, egyetlen kapcsolódó posztot közölt csak: „Ahhoz, hogy valaki gyűlölködő legyen felnőtt korában, mélyre ható sebeket kellett szereznie gyerekként, amelyekből nem hajlandó kigyógyulni” – írta.

Mahomes felesége, Brittany lájkolta Trump egyik bejegyzését, bár aztán meggondolta magát / Fotó: Angela Weiss / AFP

Mahomes nem válaszolt az újságírói kérdésre, amely Trumpnak a feleségével kapcsolatos kijelentéseit firtatta. Csak annyit mondott, hogy „a nap végén rólam és a családomról van szó, és arról, hogyan bánunk más emberekkel”.

A nemzet egysége a fontos

Hozzátette azt is, hogy amikor valakivel együtt lóg, sosem foglalkozik az illető politikai nézeteivel, „csak magával az emberrel és azzal, ahogyan másokkal bánik”.

Elzárkózott az elől is, hogy beszéljen a saját politikai meggyőződéséről,

inkább a nemzet egységére fordította a szót.

„Ismerik a történetemet. Az élet minden területéről, mindenféle háttérrel rendelkező emberekkel dolgoztam, és a legjobb dolog a futball- és a baseballöltözőkben, ahol felnőttem, hogy az emberek össze tudnak jönni, és el tudnak érni valamit, egy közös célt. Ha ezt nemzetként meg tudjuk tenni, akkor a legjobbat hozhatjuk ki egymásból, szóval ez az, amit minden egyes nap csinálok” – tette hozzá.
 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.