BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Robert Fico, merénylet, Szlovákia

Váratlan fordulat: Fico visszatér a merénylet helyszínére

Pénteken Robert Fico szlovák kormányfő visszatér oda, ahol négy hónappal korábban egy kihelyezett kormányülés után meglőtték.

A szlovák kormányfő visszatér oda, ahol a kihelyezett kormányülés után meglőtték – írta a Paraméter. A portál szerint szeptember 6-án, pénteken Robert Fico  Handlovára utazik, meglátogat egy szakközépiskolát, és a városi hivatalba is visszatér, amelytől pár méterre történt a májusi merénylet.

Robert Fico, merénylet, Szlovákia
Robert Fico visszatér a helyszínre, ahol május közepén merényletet követtek el ellene / Fotó: Robert Nemeti / ANADOLU / Anadolu / AFP

Tibor Gašpar, a parlament védelmi bizottságának elnöke szerint Ficónak nem lesz egyszerű visszatérnie a merénylet helyszínére, de meg akarja mutatni, hogy nem enged az erőszaknak. Korábban a Világgazdaság megírta, hogy terrortámadássá minősítették át a vádakat a Robert Fico elleni májusban elkövetett merénylet ügyében. A beszerzett bizonyítékok alapján minősítették át a merényletet terrortámadássá. 

Egy terrorcselekmény elkövetője a szlovák büntetőtörvénykönyv szerint 20-25 év vagy életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhető. 

Az 59 éves Robert Fico ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. A 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg életveszélyesen a miniszterelnököt, a bazini székhelyű különleges bíróság eredetileg előre megfontolt gyilkosság kísérletének vádjával helyezte letartóztatásba. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.