BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Birkalopással akadályoztak meg egy palesztin támadást az izraeliek

Gyanúsan viselkedő pásztort támadtak meg helyi telepesek. Annak érdekében, hogy ne tudjon szabotázst végrehajtani, ellopták a birkanyáját.

Szokatlan formáját választották izraeli telepesek a feltételezett palesztin terrortámadások megelőzésének. Elloptak egy egész birkanyájat a Náblusztól délkeletre fekvő Jurish faluból, nehogy szabotázsakcióra használják fel őket.

Daily Life In Gaza Amid Hamas-Israel Conflict
birka
Biztosra mentek: eltulajdonították a birkanyájat az izraeliek / Fotó: AFP

Az Al Jazeera hírügynökség által közölt jelentés szerint helyi telepesek egy csoportja az izraeli katonák védelme érdekében megtámadott egy fiatal palesztin juhászt, miközben a nyájával Jurish falu mellett időzött. Az izraeli egységek feltartóztatták a pásztort, a telepesek pedig ellopták a juhokat, és a közeli Migdalim település felé terelték a jószágokat.

Az akcióra az izraeliek szerint azért volt szükség, mert úgy ítélték meg, hogy juhpásztor gyanúsan viselkedett, így attól féltek, hogy esetleg a katonák elleni robbantásos támadást akar végrehajtani az állatok felhasználásával.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.