BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ukránok szerint a dublőre tárgyalt Putyin helyett Iránban

Vlagyimir Putyin orosz államfőt egy rá megszólalásig hasonlító testdublőr helyettesíthette a héten tett iráni útján, közölte egy magas rangú ukrán hírszerzési tisztviselő – írja a New York Postra hivatkozva az Index.

Az orosz államfő, akiről már régóta azt pletykálják, hogy beteg, esetleg rákos, a szokásosnál éberebbnek és mozgékonyabbnak tűnt az iráni látogatásán, amikor Ali Hamenei ajatollahhal találkozott, közölték ukrán források a The Sun című lappal – vette észre az Index.

A handout photo provided by the Iranian Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei's office shows him (C) receiving Russian President Vladimir Putin in the presence of his Iranian counterpart Ebrahim Raisi in Tehran, on July 19, 2022. - Russian President Vladimir Putin arrived in Tehran for talks on the Syrian war at a three-way summit overshadowed by fallout from his country's war on Ukraine. (Photo by KHAMENEI.IR / AFP)

Fotó: Khamenei.ir / AFP

Kirilo Budanov vezérőrnagy az egyik ukrán tévének elmondta, hogy Putyin nagyon élénknek mutatkozott, ami az utóbbi időben egyáltalán nem volt jellemző rá, ezért merült fel egyesekben a gyanú, hogy a felvételeken látható férfi nem Putyin volt.

Csak célozgatok. De kérem, nézzék meg azt a pillanatot, amikor Putyin elhagyja a gépet. Valóban Putyin volt az, aki elutazott?

– tette fel a kérdést a vezérőrnagy.

Putyin iráni látogatása volt a politikus első nemzetközi útja az orosz–ukrán háború kirobbanása, vagyis február 24. óta.

Russian President Vladimir Putin takes questions during a joint press conference with his Iranian and Turkish counterparts following their summit in Tehran on July 19, 2022. (Photo by ATTA KENARE / AFP)

Fotó: Atta Kenare / AFP

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.