A hagyományosan 11-kor záró brit pubok a jövőben még hamarabb kényszerülnek bezárni. Itt a recesszió, drága az energia, kevés a munkaerő – szólnak az érvek a rövidített nyitvatartás mellett.
A Brit Kereskedelmi Kamara (BCC) felmérése szerint szigetország vendéglátóhelyeinek háromnegyede jóval a kapacitásai alatt üzemel, az eladások és az üzleti bizalom is nyomott volt az elmúlt év végén a brit gazdaságban. A kiskereskedelem és a vendéglátószektor különösen gyengén muzsikál. Ezekben a szektorokban sokkal több vállalkozás számolt be csökkenő, mint emelkedő árbevételről.
Aggasztóan alacsony az üzleti bizalom
– mondta a lobbiszervezet kutatási vezetője, David Bharier, hozzátéve, hogy az infláció, valamint az EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi akadályok különösen nagy terheket rónak a tagvállalatokra. A felmérés eredményeit november végén véglegesítették.
Egy iparági szervezet, a UKHospitality vezérigazgatója, Kate Nicholls szerint
nyár óta egyre nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek kénytelenek csökkenteni nyitvatartási idejüket.
A kisvállalkozások eltérő stratégiákat alkalmaznak: van, amelyik napi nyitvatartási idejét csökkenti, van, amelyik nem nyit ki hétfőn, vagy kevesebb szolgáltatást kínál: például megszünteti konyháját, vagy nem ad reggelit. A szervezet szerint a brit vasutasok sztrájkja újabb csapást mért a szektorra, a kevesebb utas és turista eddig 2,5 milliárd font bevételtől fosztotta meg az ágazatot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.