BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Netflix felhelyezi Dél-Koreát a világ filmtérképére

A Netflix prioritásként kezeli a helyi műsorfogyasztási igények kielégítését, ennek jegyében dollármilliárdokat költ dél-koreai filmekre és sorozatokra a következő években. Ezeket szinkronizálva vagy feliratozva a globális hálózatukban is terjeszteni fogják.

A Netflix 2,5 milliárd dollárt fektet különböző típusú koreai tartalmakba, tévésorozatokba, filmekbe és nem fikciós műsorokba a következő négy évben – jelentette be Don Kang, a Netflix koreai tartalmakért felelős alelnöke.

Seoul,,South,Korea,-,May,20,,2020:,Hands,To,Install
Seoul, south Korea - May 20, 2020: Hands to install the app with the Netflix screen and smartphone of the television.
A Netflix bízik a dél-koreai műsorgyártásban.
Fotó: Shutterstock

A Netflix nem fikciós adásként hír- és információs műsorokat, továbbá show-műsorokat, vetélkedőket, tehetségkutatókat, szappanopera-szerű dokumentumfilmeket, valóságshow-kat készít és kínál az előfizetőnek. A saját készítésű, nem fikciós műsorok számát az idén megduplázzák, így négy helyett már nyolc dél-koreai műsort élvezhetnek a felhasználók. 

A Netflix szeretné elérni, hogy az erre a piacra készített tartalmaikat Dél-Koreán és az ázsiai–csendes-óceáni térségen kívül is nézzék, 

ám a tapasztalat eddig az, hogy a régión kívüli fogyasztók nem kíváncsiak ezekre az adásokra. Az alelnök szerint ebben változás történhet, a Physical 100 című  versenyshow és a Single’s Inferno” című randishow tavalyi globális nézettségi eredményei erre utalnak. Az egyik két héten át vezette a Netflix nem angol nyelvű tévéműsorainak heti nézettségi listáját, a másik pedig feltűnt a globális top 10-es listán.

A streamingszolgáltató alelnöke azt is elmondta a CNBC-nek, hogy 

a Netflix prioritásnak tekinti a feliratozást és a szinkronizálást, megszüntetve a nyelvi akadályt. 

Ezt meglovagolva a Netflix fikciós koreai műsorokat is bejelentett az idei évre. A cég lokális műsorgyártást célzó üzletpolitikája Magyarországon is eredményes: márciusban a Blokád, áprilisban pedig a Hab című magyar film tarolt az itthoni felhasználók körében. 

A Netflix vérig sértette Egyiptomot

Egy egész nemzet felháborodását sikerült kiváltania a Netflixnek az új sorozatával. A Queen Cleopatra (Kleopátra királynő) címszerepére egy fekete bőrű színésznőt választottak ki, ezzel akaratlanul is sokkolva az egyiptomiakat, akik történelemhamisítással vádolják a Netflixet. Egy ügyvéd pedig egyenesen keresetet nyújtott be a streamingplatform betiltását követelve.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.