BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin mindenkit meglepett: kiállt Kamala Harris mellett, Trumpról csak rosszat mondott

Az orosz elnök az USA-elnökválasztásról beszélt.

Oroszország a demokrata Kamala Harrist támogatja a közelgő USA-elnökválasztáson – erről is beszélt Vlagyimir Putyin csütörtökön az EEF plenáris ülésén. Az EEF-nek, azaz a Keleti Gazdasági Fórumnak Vlagyivosztok ad otthont szeptember 3–6. között.

Kamala Harris
Putyin mindenkit meglepett: kiállt Kamala Harris mellett, Trumpról csak rosszat mondott / Fotó: NurPhoto via AFP

Nem ez volt az egyetlen váratlan közlendője az orosz elnöknek, ugyanitt jelentette be azt is, hogy az orosz erők megkezdték kiszorítani Kurszkból az ukrán erőket.

„A mi kedvencünk a jelenlegi elnök, Biden úr volt, de őt eltávolították a versenyből. Akkor azt javasolta, hogy minden támogatója Harris mellé álljon, így mi is ezt tesszük, és támogatni fogjuk” – magyarázta Putyin némiképp talán cinikusan.

Az orosz elnök ugyanakkor csak rosszat mondott a másik, republikánus elnökjelöltről, Donald Trumpról. „Ne felejtsük el, hogy az Egyesült Államok elnökeként példátlan számú szankciót vezetett be Oroszország ellen” – hívta fel rá a figyelmet.

Putyin egyébként viccesen, de feltűnően bókolt Kamala Harrisnek. Például kiemelte, hogy milyen kifejező a nevetése, amit „ragadósnak” is nevezett. Szerinte mindez azt üzeni, hogy a demokrata aspiráns jó állapotban van. Ezért is támogatja az orosz elnök a novemberi választásokon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.