BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Beszáll az indiai filmiparba a világ egyik legnagyobb vakcinagyártója

India és a világ egyik vezető vakcinagyártója ötvenszázalékos részesedést szerzett az egyik legnagyobb bollywoodi filmstúdióban.

Az Adar Poonawalla vezette Serene Production 10 milliárd rúpia (körülbelül 44 milliárd forint) értékű befektetéssel 50 százalékos tulajdonrészre tett szert India egyik vezető filmgyártó vállalatában, a Dharma Productions nevű cégben – adta hírül a BBC.

India, Anar Poonawalla, filmipar, vakcinagyártás, Bollywood
Adar Poonawalla, India legnagyobb vakcinagyártójának tulajdonosa beszáll a filmiparba / Fotó: AFP

Adar Poonawalla egyben a Serum Institute of India vezetője is, amely az előállított adagok alapján a világ legnagyobb vakcinagyártójának számít, a koronavírus-járvány idején több millió adag védőoltást gyártottak India és más országok számára.

Új lendületet kaphat India egyik vezető filmstúdiója

Bollywoodnak mindenképpen jól jön egy hasonló tőkeinjekció, hiszen a pandémia az indiai filmipart is megviselte, számos mozi volt kénytelen bezárni, a streamingplatformok előretörése révén pedig a külföldi konkurencia is nehezíti az indiai filmgyártók dolgát.

A Dharma Productions igazgatója az a Karan Johar, aki India egyik vezető filmproducere és rendezője, számos sikeres mozifilm és tévésorozat fűződik a nevéhez, ilyen volt például a 2010-ben bemutatott A nevem Khan című dráma, amely a külföldi mozipénztáraknál is 23,5 millió dolláros (8,5 milliárd forint) bevételt termelt.

Az elmúlt években azonban a Dharma filmjei nem tudták megközelíteni a korábbi produkciói sikereit, így Johar – aki 50 százalékos társtulajdonos marad a cégben – örömmel fogadta az új üzlettársat, az együttműködés véleménye szerint új távlatokat nyithat meg a stúdió előtt.

„Partnerségünk által olyan történeteket mesélhetünk el, amelyek határokon és generációkon átívelve képesek lehetnek megszólítani a nézőket szerte a világon” – tekintett optimistán a jövőbe Johar.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.