BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
96th Oscars Academy Awards - Press Room
Al Pacino
színész
film mozi

Kiderült, miért szerepelt rossz filmekben Al Pacino: a könyvelője is ludas

A Keresztapa-trilógia és korunk egyik legnagyobb színésze felelőtlen pénzszórása és egy korrupt könyvelő miatt hatalmas vagyont vesztett. Az Oscar-díjas Al Pacino ezzel választ adott azokra a találgatásokra, hogy miért vállalt az elmúlt tizenöt évben számtalan borzalmas filmben epizódszerepeket.

Al Pacino most megjelent, Sonny Boy című memoárjában arról ír, hogy súlyos döntéseket kellett hoznia karrierjében, miután egy nem tisztességes könyvelő miatt elvesztette minden vagyonát – írta a Variety.

96th Oscars Academy Awards - Press Room
Al Pacino
színész
film mozi
Al Pacino már örülhet, helyrejött anyagilag, de ennek súlyos szakmai ára volt / Fotó: AFP

A színészt először 2011-ben figyelmeztették arra, hogy a több híres ügyféllel dolgozó könyvelője nem teljesen megbízható. Mikor aztán Pacino egy alkalommal egész családját és egy nagy baráti társaságot elvitt egy hosszú európai útra – Angliában például egy egész emeletet kibérelt a londoni Dorchester hotelben –, majd hazatérve azt látta, hogy ugyanannyi pénz van a számláján, mint az út előtt, gyanút fogott. Hiába kapott a könyvelő később hét és fél évet, miután több másik ügyfél pénzével is rosszul gazdálkodott, a Keresztapa-trilógia főszereplője egyik pillanatról a másikra realizálta:

nemrég még 50 millió dollár (18,5 milliárd forint) volt a számláján, aztán pedig semmi.

Arra is panaszkodott, hogy hiába keres 10 millió dollárt  (3,7 milliárd forint) egy filmmel, az ügynök, a marketinges, a kormány és a város adói miatt neki kevesebb mint a fele, azaz 4,5 millió dollár (1,66 milliárd forint) kerül számlájára.

Saját felelőtlenségét sem tagadja a könyvben: „Én is hülye voltam, ez csak egy kiadásom a sok közül, ami teljesen felesleges volt: egy tájépítésznek évi 400 ezer dollárt (mintegy 150 millió forint) fizettem azért, hogy rendben tartsa egy olyan házam kertjét, amiben nem is lakott senki.”

Pacino rájött, muszáj változtatni

Mielőtt tönkrement volna, még olyan filmeket forgatott, melyekről úgy gondolta, hogy a minőségi szórakoztatás részét képezik. Példaként mondta az Ocean’s 13 és a 88 perc című filmeket, még akkor is, ha az utóbbi cím „katasztrófa” volt a színész szerint. Ám amint csődbe ment, fel kellett dobnia a karrierje korábbi szabályait, és el kellett fogadnia minden olyan szerepet, ami nagy pénzt kínált neki. Ezért beleegyezett, hogy szerepeljen Adam Sandler hírhedt Jack és Jill című filmjében, és véget vetett annak a szokásának, hogy nem adja el magát a reklámiparnak.

Igyekezett azonban minőséget is képviselni: egy kávéreklámot forgatott például Barry Levinson rendezővel.

Al Pacino rossz anyagi döntéseinek „hála” ilyen szerepek tömkelegében láthattuk az elmúlt másfél évtizedben:

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.