BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megcsappant a bevétele a James Bond-filmek gyártójának

A James Bond-filmek gyártójának nyeresége tavaly háromnegyedével csökkent, miután nem mutatott be újabb kasszasikert. A cégvezetők ennek ellenére elégedettek, miután a korábbi filmekből még mindig érkeznek bevételek, ráadásul az Eon Productions jócskán kapott adó-visszatérítést is.

Az Eon Productions tavaly 224 985 font bruttó nyereséget ért el, ami a negyede a 2022-es 900 879 fontnak. Ez azt jelenti, hogy a James Bond-filmek gyártójának profitja tavaly háromnegyedével esett vissza, blockbuster hiányában.

film
Az Eon Productions vezetői elégedettek a filmekből érkező bevételekkel / Fotó: 007.com

Barbara Broccoli és Michael G. Wilson, a két vezető a bevételcsökkenés ellenére 3,7 millió font javadalmazást vitt haza, ezenfelül a vállalat 600 ezer font osztalékot is kifizetett nekik. Az igazgatók kifejtették, hogy az Eon Productions 2,3 millió font adózás utáni nyereséget ért el, 2,1 millió font adójóváírás után. 

A vállalat bevételei éves szinten 40 százalékkal, 15,8 millió fontról 22 millió fontra nőttek, köszönhetően egyéb gyártási és kereskedelmi vállalkozásainak.

Az Eon Productions még nem nevezte meg Daniel Craig utódját James Bond szerepében, pedig a színész már három éve játszotta el a brit titkosügynököt utoljára, akkor a Nincs idő meghalni című filmben. A kasszasiker-filmsorozat újabb darabjának hiánya ugyanakkor meglátszik a bevételeken – mutatott rá a The Guardian.

A cég a legutóbbi film 2021-es megjelenésének évében 234 millió fontot kaszált, ami a többszöröse a tavalyinak.

Az Eon olyan filmeket is készített, mint az A sztárok nem Liverpoolban halnak meg (2017) és a Till – Igazságot a fiamnak (2022), valamint színházi produkciókat is alkotott. „Az év eredményeit az igazgatók több mint kielégítőnek ítélték. Az igazgatók szerint a csoport idei eredményei megfelelnek a várakozásoknak a filmekből folyamatosan érkező bevételeknek köszönhetően” – közölte a vállalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.