BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikeresen mentik az adósokat a bankok – Nem volt kilakoltatás a K&H-nál

Eddig sikeresnek bizonyultak a bankok által kidolgozott, a bajba jutott ügyfelek megsegítését célzó adósmentő programok – legalábbis az érintettek tájékoztatása szerint.

A lapunknak nyilatkozó hitelintézetek adatai alapján ugyanis összességében több tízezer klienssel sikerült már valamilyen módon megállapodni, a megoldásra nyitott és a bankkal megállapodott ügyfeleknél eddig még egyetlen esetben sem kellett a végrehajtás eszközéhez nyúlni.

A K&H Bank fél évvel ezelőtt vezette be adósmentő csomagját, ezzel az elsők között kínált megoldást a hitel törlesztésekor nehézséggel küszködők számára. A K&H szerint a program sikerét jelzi, hogy a 150 ezer ingatlanfedezetű hitelszerződése közül csupán mintegy 600 esetben kényszerült annak megszüntetésére, kilakoltatás viszont egyetlen esetben sem történt.

Hasonlóan jó mutatókról számolt be lapunknak az FHB Jelzálogbank is: tapasztalataik szerint a problémás vagy a problémássá válást megelőzni kívánó ügyfelek több mint 80 százaléka elsőre talál megoldást a bank által kidolgozott ügyféltámogató programban. A hitelintézettel együttműködők esetében náluk sem volt szükség árverezésre, ez szerintük jelzi, hogy működő megoldási lehetőségeket kínálnak.

A CIB Bank már több mint 1800 lakossági jelzáloghitel átstrukturálását hagyta jóvá, az egyéb kölcsönökkel együtt pedig bőven meghaladja a 12 ezret a jóváhagyott kérelmek száma.

A kormány által kidolgozott, a munkanélkülivé vált adósok megsegítését célzó program – a kemény feltételrendszer miatt – viszont már jóval szerényebb eredményeket produkált a hitelintézeteknél.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.