BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reuters: Kötvényre fogadnak a befektetési házak

A Reuters 47, vezető befektetési ház körében végzett felmérése azt mutatja, hogy a portfóliókban egyre kisebb szerepet kapnak a fejlődő országok részvényei.

A hírügynökség által megkérdezett befektetési csoportok csökkentették a fejlődő országokkal főként a Kínával szembeni kitettségüket. Ezzel párhuzamosan 55,4 százalékról 53,5 százalékra csökkent a tipikus vegyes portfóliókban a részvények aránya februárról márciusra.

A kötvények aránya viszont 33,3 százalékról 34,5 százalékra emelkedett. A portfóliókban elhelyezett készpénz mértéke 4,8 százalékról 4,5 százalékra mérséklődött.

A részvények mértékének csökkentése annak ellenére következett be, hogy ez már a negyedik negyedév, amikor a papírok értéke növekszik. Ugyanakkor az értékemelkedés fokozatosan csökkent és a most végződő negyedben várhatóan csak 2-3 százalékot tesz ki. A befektetők egy része attól tart, hogy a fejlett gazdaságokban további megszorító intézkedésekre kerül sor, míg a fejlődők esetében az inflációs félelmek vehetik el a kedvet a részvényektől.

Mint arról beszámoltunk, nem csak a fejlődő országok részvényei, de valutáik sem olyan népszerűek már, mint tavaly, a carry trade üzletek kevesebb hasznot hoznak, mint a válság korábbi időszakában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.