BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimálisan gyengült a magyar valuta

Pénteken csaknem egy százalékot esett a Budapesti Értéktőzsde irányadó részvényindexe, a BUX, amely így 21 465 ponton zárta a hetet. A tőzsde forgalma is zuhant, alig 8 milliárd forintot tett ki. A vezető részvények közül ezúttal egyedül a Magyar Telekom árfolyama emelkedett, a távközlési papír minimális pluszban, 537 forinton vonult le a parkettről. A kínai terjeszkedést bejelentő Richter árfolyama ezzel szemben csaknem 1,5 százalékkal, 43 360 forintra csökkent. Az OTP szintén esett, 1,4 százalékkal, 5252 forintra süllyedt az árfolyama, és a Mol is mínuszba került a kereskedés végére, árfolyama 0,75 százalékkal, 19 650 forintra ment le.

A forint is gyengült valamelyest a nagy nemzetközi fizetőeszközökkel szemben a múlt hét utolsó napján a devizapiacokon. A legnagyobb mértékben, mintegy 70 fillérrel a svájci frank ára emelkedett, 214,7 forint körül kereskedtek vele záráskor. Az euró és a dollár néhány fillérrel lett drágább, a közös uniós fizetőeszköz egysége 278,7, a zöldhasúé 210,6 forintba került a piacok zárásakor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.