BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

420 ezer felhasználó adatait lopták el a Hyundai Capitaltól

A dél-koreai pénzügyi felügyeleti hatóság vizsgálatot indított hétfőn, mert feltételezi, hogy a Hyundai Capitaltól, a Hyundai Motor Group leányvállalatától az ügyfelekre vonatkozó személyes adatok szivárogtak ki.

A Hyundai Capital közölte, hogy 1,8 millió ügyfele közül mintegy 420 ezerre vonatkozó személyes adatok szivárogtak ki, amikor egy eddig beazonosítatlan hacker megtámadta az adatbázisát. A társaság jelezte, hogy maga is vizsgálatot indított az incidens ügyében és utalt arra, hogy esetleg érzékeny, folyószámlákra vonatkozó adatok is kiszivároghattak a támadás során.

A jelenlegi becslések szerint mintegy 13 ezer felhasználó jelszó jutott illetéktelen kezekbe és a hackerek "gyakorlatilag mindenhez hozzáférhettek", amennyiben használták azokat – mondta a Reutersnek Hwan Yoo-no, a Hyundai Capital alelnöke.

Sajtóértesülések szerint a cybertolvajok február óta tevékenykedtek a Hyundainál, de a vállalat állítólag csak a múlt héten értesült a helyzetről, akkor is csak azért, mert egy hacker megkereste.

A legnagyobb dél-koreai autógyártó, a Hyundai, valamint a GE Capital közös tulajdonában lévő vállalat autófinanszírozással, személyi kölcsönök folyósításával és jelzálog alapú lakáshitelekkel foglalkozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.