BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buda-Cash-bankok: ATM-ek, szuperkasszák várnak gazdára

Ingatlanokat és bankjegyautomatákat is árverez az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt. felszámolója.

Ingatlanokat és bankjegyautomatákat is árverez az egykori Buda-Cash érdekeltségébe tartozó ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt. felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN). A tavaly március 3-tól felszámolás alatt álló hitelintézet tizenhárom vagyontárgyára lehet pályázni az elektronikus értékesítési rendszeren június 17-től július 7-ig. Ebből nyolc ingatlan, öt pedig banktechnikai eszköz.

Az ingatlanok közül a legmagasabb, 206 millió forintos kikiáltási árú egy Tiszaújvárosban lévő 904 négyzetméteres, karbantartott, jó állapotú, jelenleg művészetoktatási iskolaként üzemelő épület. A Miskolc Mexikóvölgy nevű részén, az egykori Diósgyőri Gépgyár területén található ipari ingatlanért pedig legalább 70,2 milliót szeretne kapni a PSFN. Az ÉRB Szentpéterszegen üresen álló egykori hitelintézeti kirendeltségének a licitje viszont csupán 5 millió forintról indul.

Az elárverezendő ingóságok egyike egy Wincor-Nixdorf ProCash 2150 xe USB típusú, jelenleg kiszerelt állapotban tárolt bankjegykiadó automata, melynek irányára nettó 650 ezer forint. Nem lesz könnyű dolga a felszámolónak, mivel korábban már többször is felkínálta az ÉRB ATM-jeit, ám mindössze egyszer járt sikerrel. Akkor három Opteva típusú bankjegykiadó automatát vittek el egy csomagban, igaz, az 1,5 milliós irányárnál 400 ezerrel kevesebbért.

Valamivel keresettebbek a banktechnikai eszközök, azokból többet is a kikiáltási árnál magasabban tudott értékesíteni a PSFN. Ez alapján reménykedhet benne, hogy most talán elsőre sikerül túladnia a három, egyenként 200 ezer forintért meghirdetett De La Rue Garny, illetve Koval EK 1500 típusú elektromos multiszéfen, valamint a 150 ezerre taksált Strauss Metal gyártmányú, egyfiókos, biztonsági kulcsos, érme- és bankjegytárolóval ellátott szuperkasszán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.